Odderegnens forening for Bygnings- og Landskabskultur - Bevaring af film

16. december 2017

Gamle Odder film

Hads Herreds gamle filmskatte er nu sikret for eftertiden via lokale sponsorer.
Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur har sammen med
Odder Lokalhistoriske Arkiv fået overspillet ca. 75 ældre og nyere film på dvd.


Hvorfor overspille gamle film til digitale medier?
Odder Lokalhistoriske Arkiv samt fotograf Niels Otzen gemmer på en stor filmskat med rødder i Hads Herred. Der er tale om film, som skildrer begivenheder i Hads Herreds historie og film, som portrætterer kendte borgere eller steder. Filmene ligger på forskellige filmformater, 16 mm. og 8 mm., som det efterhånden er svært at finde afspillere til. Filmene er generelt i god stand, der er dog enkelte tonefilm, hvor lyden er begyndt at tage skade.
Ved at få filmene over på dvd har vi sikret, at de bevares i den stand, de har i dag, og samtidig gør vi dem lettere tilgængelig for offentligheden. Det digitale medie bliver ikke ringere med årene, som de originale film gør, og desuden bliver det lettere "at følge med tiden", således at filmene kan overføres til de nye formater, som vil komme i fremtiden.

 

Hvem står bag?
Det er Odder Lokalhistoriske Arkiv i samarbejde med Odderegnens Forening for Bygnings- og Landskabskultur (Bevaringsforeningen), som i fællesskab har startet projektet udfra ønsket om at bevare de gamle film.
Arkivet har selv haft digitalisering af filmene højt på ønskelisten, men da det kræver mange penge at få gamle film bevaret, har planerne hidtil været udsat.
Bevaringsforeningens interesse i filmene opstod, da man ville finde frem til gamle sager, som foreningen gennem årene har arbejdet med. Et besøg hos fotograf Otzen, som har lavet film over to af foreningens mærkesager, viste et stort spændende udvalg af film af stor værdi for Odderegnen.

 

Lokale sponsorer
Overspilningen er muliggjort ved, at flere lokale sponsorer har givet bidrag, og uden denne hjælp kunne det slet ikke lade sig gøre. Overspilningen er sket professionelt og har kostet en del.

 

STOR TAK TIL :

Bogogide _logo

 

Odderturist _logo

 

Kopogkande _logo

 

Grønfeldt _logo

Matas _logo

Danbolig _logo

Nytsyn _logo

 

Odderavis _logo

 

  Nordea _logo

 

Xlink _logo 

 

 

Rotary _logo   • Bevaring af film