Odderegnens forening for Bygnings- og Landskabskultur - Bøger og tidsskrifter

16. december 2017

Bøger og tidsskrifter

Bøger og tidsskrifter om bygnings- og landskabskultur er altid spændende læsning. Når bøgerne så også handler om historiske personer, der har haft indflydelse på Odder by og Odder kommunens historie er de selvfølgelig ekstra spændende for os som odder-borgere.

Nedenfor finder du en række bøger eller tidsskrifter vi fra foreningen anbefaler, du kigger nærmere på:

 

Astronomiens folkeoplyser - Torvald Køhl

af Olaf Lind -  Forlaget Siesta

 

Forordet til bogen er skrevet af Kristian Peder Moesgaard, og her kan du blandt andet læse:

Astronomiens folkeoplyser

  


"En gruppe ildsjæle i Odder forsøgte i et årti fra midten af 1990'erne at bringe faklen fra Torvald Køhl videre til glæde for borgere, elever og byens gæster. Igennem foreningen Carina Observatoriets Venner samledes gode kræfter om at indsamle penge til at restaurere og genindrette observatoriet i Åbygade. Odder Kommune og flere fonde gav gavmilde bidrag, og forfaldet i bygningen blev standset..."


Isbn 13: 9788793196377

 

 

Odder - En by i provinsen

af Eric Pettersson -  Forlaget Siesta

 

I forord af forfatteren kan du blandt andet læse:

Odder en by i provinsen

 

 

"Provinsbyen Odder er som alle andre byer i Danmark noget ganske særligt. På den anden side ligner den også alle andre danske provinsbyer.

Det første, som er helt særligt, er selvfølgelig navnet Odder, for det er der nemlig ingen andre provinsbyer i Danmark, der hedder. Ganske mange, ikke mindst besøgende i byen, gætter altid på, at bynavnet stammer fra den kendsgerning, at der i gamle dage levede oddere i vore åer. Det er da også muligt, at der har, men det er ikke dem, der har navngivet byen. Bogens første kapitel..."

Isbn 13: 9788793196148   

 

 

Beskrivelse

   • Bøger og tidsskrifter