Odderegnens forening for Bygnings- og Landskabskultur - "Vi kalker"

16. december 2017
Vi kalker_1

KAMPAGNEN #Vikalker

I 2016 er datoen for den nationale kalk-dag fastlagt til den 8. maj. Følg med på Facebook under ViKalker og se, hvor du kan deltage i et arrangement...

 

Foreningen deltog i 2015 i den landsdækkende kampagne #Vikalker, som er sat i værk af bevaringsforeninger over hele landet i samarbejde med virksomheden KALK. I Odder Kommune kulminerede kampagnen med et arrangement på Eriksminde Efterskole den 16. maj 2015.

Denne dag kunne du møde to af områdets mest kompetente rådgivere på området facader, kalk og kalkning  nemlig arkitekt Nik. Hyllestad fra Norsminde  og murermester Karl Pedersen Sig fra Aaes. De to svarede på spørgsmål og vejledte om  brugen af kalk og kalkprodukter.

I 2015 var man på Eriksminde Efterskole i gang med en større facaderenovering på een af lærerboligerne. For nogle år siden blev denne bolig isoleret ved brug af udvendig facadeisolering, som efterfølgende har resulteret i fugtskader og angreb af skimmelsvamp.

Du finder Eriksminde Efterskole på adressen  Eriksmindevej 40, 8300 Odder.

Kig forbi og bliv klogere på, hvorfor du skal vælge kalk til facadebehandling af dit hus. Det vil også være muligt at høre om energirenovering ved brug af diffusionsåbne isoleringsmaterialer.

 

Eriksmindevej 44

 

Nedenfor finder du den pressemeddelelse foreningen og #Vikalker har fremsendt til aviserne her i området.

Den 17. maj er udnævnt til national kalkdag. I den forbindelse vil der være arrangementer rundt om i landet, hvor interesserede grundejere kan få råd og vejledning om kalkning.

Du kan læse mere om kampagnen her

Beskrivelse
Højre klik og vælg ''gem destination som'', hvis du vil gemme filen.Vidste du? ...om kalk
Højre klik og vælg ''gem destination som'', hvis du vil gemme filen.Pressemeddelelse #Vikalker

   • "Vi kalker"